Húsvétkor is süss-főzz Creme VEGA-val!

Dátum 2022. március 30.

Nincs húsvét ünnepi reggeli és vendégváró finomságok nélkül. Készítsd el idén a legnagyobb kedvenceket Creme VEGA-val!

Húsvéti terülj-terülj reggeli

Nem túlzás azt állítani, hogy a húsvét vasárnap fénypontja a reggeli. Már napokkal korábban elkezdünk készülődni: beszerezzük a tökéletes sonkát, amit aztán tradicionális recept alapján megfőzünk (vagy formabontó módon sütőben készítjük el mondjuk mézes-mustáros mázzal), kalácsot sütünk. Az ünnep reggelén sok-sok retket, újhagymát teszünk a kínálótálra a sonka mellé, és persze a főtt tojások, illetve a reszelt torma sem maradhat el. Legyen szó töltött tojásokról, tojáskrémről vagy más, kalácshoz passzoló szendvicskrémről, mind elkészíthetjük Creme VEGA-val. A vegán krém tökéletes növényi alternatívája a tejfölnek, laktózérzékenyek és tejfehérje-allergiásak számára is jó választás, így senkinek sem kell lemondania a húsvéti reggeli krémes finomságairól. Saláta dresszingekhez is javasoljuk, a friss tavaszi zöldek igazán jól fognak esni! Ha pedig kipróbálnánk valami különlegeset, tálaljunk a sonka mellé avokádós mentakrémet!

Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Mivel várjuk a locsolókat?

Piros tojással! – vágjuk rá azonnal, de azért érdemes némi sós harapnivalóval is készülni, hogy a „megfáradt” locsolókat elláthassuk egy kis extra energiával. Egy nagy tál pogácsa szerintünk semmiképpen sem hiányozhat az asztalról, a tejfölt a tésztában egyszerűen lecserélhetjük Creme VEGA-ra. Vagy készíthetünk leveles tésztából kosárkákat, akár teljesen vegán módon, töltsük meg vegán, Creme VEGA-val kikevert sajtkrémmel! Kínálhatjuk még vegán zöldséges pitével, zöldségtallérokkal vagy mini leveles quiche-sel is a vendégeket. Persze nem csak locsolókat fogadunk húsvétkor, ilyenkor a legtöbb család nagy rokonlátogatást tart. Ha a vendégség idén nálunk lesz, készüljünk meleg étellel! Nyissuk az ebédet könnyű, Creme VEGA-s krémlevessel, aztán jöhet egy tavaszias gnocchi, vagy a főétel mellé tálalhatunk tepsis krumplit vagy burgonyasalátát is. Ezek elkészítéséhez mind jól fog jönni a Creme VEGA!

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Az édes sem hiányozhat az asztalról

Bár idáig csak sós reggelikről, süteményekről, falatkákról esett szó, ne hagyjuk ki a húsvéti vendégvárók sorából az édességeket se! Ha már említettük a hímes tojást, mi lenne, ha idén süti formájában is elkészítenénk? A keksz tésztájába tegyünk Creme VEGA-t, szaggassuk ki tojás formájúra, majd pingáljuk ki kedvünkre a kész, kihűlt sütiket Dr. Oetker dekor tollakkal. Egyszerűbb, mint a tojásfestés! Ahogy tojás, úgy répatorta nélkül sem telhet el az ünnep. Igaz, hogy pár éve szinte még ismeretlen volt itthon a répatorta fogalma, ám ahogy elterjedt, úgy vált az egyik legnépszerűbb süteménnyé: az édeskés répa szaftos süteményt eredményez, jól kiegészíthető mandulával, dióval, mogyoróval, fűszerezhetjük fahéjjal, gyömbérrel. És lehet vegán is! Vagy szavazhatunk sajttortára, amit szintén megkóstolhatnak vegán vendégeink. Végül pedig említsük meg, hogy még kalácsok, fonatok tésztájába is tehetünk Creme VEGA-t.

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2022-09-28
0 Kedvelés

A süti, ha vega – október 1-je a vegetáriánusok világnapja

Amíg november 1-jén a vegánok, addig október első napján a vegetáriánusok ünnepelnek. A jeles alkalom tehát adott, mi pedig arra is adunk ötleteket, hogy mi kerüljön a sütis tálra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-09-27
1 Kedvelés

Kalandok karamellel – sütéstől a díszítésig

A karamell(a) időtlen finomság, a klasszikus és a legtrendibb desszertekben is megállja a helyét. Nézzük, hogyan használhatod süteményekhez, desszertekhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-31
0 Kedvelés

Kezdődik a suli! Uzsonnaötletek ételérzékeny gyerekeknek

Sokszor fejtörést okoz a szülőknek, hogy mit csomagoljanak tízóraira és uzsonnára az ételérzékenységgel, táplálék-intoleranciával élő gyerekeknek. Ebben segítünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-13
0 Kedvelés

Így készíts gyümölcskompótot!

Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-05
1 Kedvelés

Lángos, a nyári kedvenc

Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-27
0 Kedvelés

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!

Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!