Húsvétkor is süss-főzz Creme VEGA-val!

Dátum 2022. március 30.

Nincs húsvét ünnepi reggeli és vendégváró finomságok nélkül. Készítsd el idén a legnagyobb kedvenceket Creme VEGA-val!

Húsvéti terülj-terülj reggeli

Nem túlzás azt állítani, hogy a húsvét vasárnap fénypontja a reggeli. Már napokkal korábban elkezdünk készülődni: beszerezzük a tökéletes sonkát, amit aztán tradicionális recept alapján megfőzünk (vagy formabontó módon sütőben készítjük el mondjuk mézes-mustáros mázzal), kalácsot sütünk. Az ünnep reggelén sok-sok retket, újhagymát teszünk a kínálótálra a sonka mellé, és persze a főtt tojások, illetve a reszelt torma sem maradhat el. Legyen szó töltött tojásokról, tojáskrémről vagy más, kalácshoz passzoló szendvicskrémről, mind elkészíthetjük Creme VEGA-val. A vegán krém tökéletes növényi alternatívája a tejfölnek, laktózérzékenyek és tejfehérje-allergiásak számára is jó választás, így senkinek sem kell lemondania a húsvéti reggeli krémes finomságairól. Saláta dresszingekhez is javasoljuk, a friss tavaszi zöldek igazán jól fognak esni! Ha pedig kipróbálnánk valami különlegeset, tálaljunk a sonka mellé avokádós mentakrémet!

Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Mivel várjuk a locsolókat?

Piros tojással! – vágjuk rá azonnal, de azért érdemes némi sós harapnivalóval is készülni, hogy a „megfáradt” locsolókat elláthassuk egy kis extra energiával. Egy nagy tál laktózmentes pogácsa szerintünk semmiképpen sem hiányozhat az asztalról, esetleg egy tálca tejmentes sonkás-sajtos csiga - ezek tésztájában a tejfölt egyszerűen  lecserélhetjük Creme VEGA-ra. Vagy készíthetünk leveles tésztából kosárkákat, akár teljesen vegán módon, töltsük meg vegán, Creme VEGA-val kikevert sajtkrémmel! Kínálhatjuk még vegán zöldséges pitével, zöldségtallérokkal vagy mini leveles quiche-sel is a vendégeket.

Persze nem csak locsolókat fogadunk húsvétkor, ilyenkor a legtöbb család nagy rokonlátogatást tart. Ha a vendégség idén nálunk lesz, készüljünk meleg étellel! Nyissuk az ebédet könnyű, Creme VEGA-s krémlevessel, aztán jöhet egy tavaszias gnocchi, vagy a főétel mellé tálalhatunk tepsis krumplit vagy burgonyasalátát is. Ezek elkészítéséhez mind jól fog jönni a Creme VEGA!

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Az édes sem hiányozhat az asztalról

Bár idáig csak sós reggelikről, süteményekről, falatkákról esett szó, ne hagyjuk ki a húsvéti vendégvárók sorából az édességeket se! Ha már említettük a hímes tojást, mi lenne, ha idén süti formájában is elkészítenénk? A keksz tésztájába tegyünk Creme VEGA-t, szaggassuk ki tojás formájúra, majd pingáljuk ki kedvünkre a kész, kihűlt sütiket Dr. Oetker dekor tollakkal. Egyszerűbb, mint a tojásfestés! Ahogy tojás, úgy répatorta nélkül sem telhet el az ünnep. Igaz, hogy pár éve szinte még ismeretlen volt itthon a répatorta fogalma, ám ahogy elterjedt, úgy vált az egyik legnépszerűbb süteménnyé: az édeskés répa szaftos süteményt eredményez, jól kiegészíthető mandulával, dióval, mogyoróval, fűszerezhetjük fahéjjal, gyömbérrel. És lehet vegán is! Vagy szavazhatunk sajttortára, amit szintén megkóstolhatnak vegán vendégeink. Végül pedig említsük meg, hogy még kalácsok, fonatok tésztájába is tehetünk Creme VEGA-t.

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-08-06
0 Kedvelés

Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására

Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!