Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ekler fánk vaníliás tejszínnel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab Ekler fánk vaníliás tejszínnel elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

250 ml víz
30 g vaj vagy margarin
1 csipet só
110 g búzaliszt
3 darab tojás (M-es)

Mázhoz:

Vaníliás tejszínhez:

250 ml habtejszín
20 g porcukor

Gyümölcs-töltelékhez:

175 g lecsöpögtetett mandarinbefőtt

Az Ekler fánk vaníliás tejszínnel elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vizet a zsiradékkal és a sóval felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a lisztet, és visszatesszük a tűzre. Keverés közben addig pirítjuk, amíg a tészta el nem válik az edénytől. Lehúzzuk a tűzről, a tésztát keverőtálba tesszük, és egy kicsit hagyjuk kihűlni. A tojásokat konyhai robotgéppel (habverő) egyesével keverjük bele, és minden tojás után simára keverjük a tésztát, a tésztának annyira kell összeállnia, hogy ne folyjon. A tésztát csillagcsöves habzsákba (10 mm Ø) töltjük. Az előkészített tepsibe kb. 8 cm hosszú csíkokat nyomunk.
A tepsit az előmelegített sütő középső részébe tesszük és a fánkokat megsütjük.
Vigyázat: Az első 15 percben ne nyissuk ki a sütőt, különben a sütemény összeesik.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A kihűlt fánkokat félbevágjuk.

Máz:
A tortabevonót a leírás szerint felolvasztjuk és a fánkok tetejét a mázzal bevonjuk, majd hagyjuk megszilárdulni.

Vaníliás tejszín:
A tejszínt a habfixálóval, a porcukorral és a vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) krémesre felverjük, nagy csillagcsöves habzsákba töltjük, és a fánkok aljára nyomjuk.

Gyümölcs-töltelék:
A tejszínen a mandarint egyenletesen elosztjuk, majd rátesszük a fánkok tetejét. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Ekler fánk vaníliás tejszínnel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-10-22
0 Kedvelés

Rémisztően finom sütik halloweenra

Tény, hogy halloween nem tradicionális magyar ünnep, de így ősszel nem is lehetne ennél jobb alkalmat találni arra, hogy ijesztő (na jó, inkább mókás) sütiket, desszerteket kreáljunk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-20
1 Kedvelés

Készíts édességeket pillecukorral!

A pillecukor (vagy más néven mályvacukor) az egyik legismertebb amerikai édesség. Ha azonban eddig úgy gondoltuk, hogy karrierjét valóban az Egyesült Államokban kezdte, bizony tévedtünk: az egyiptomiak „találták fel”.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-15
2 Kedvelés

Pizzából sokfélét!

Különféle alkalmak – egy megoldás: pizza. Finom minden formájában! Kreatív ötletek következnek az apróbb vagy épp nagyobb éhség elűzésére, a főétkezések közötti időre, arra, amikor úton vagyunk vagy kétszemélyes vacsorára. A pizza mindig nyerő!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!