Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ekler fánk vaníliás tejszínnel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

250 ml víz
30 g vaj vagy margarin
1 csipet só
110 g búzaliszt
3 darab tojás (M-es)

Mázhoz:

Vaníliás tejszínhez:

250 ml habtejszín
20 g porcukor

Gyümölcs-töltelékhez:

175 g lecsöpögtetett mandarinbefőtt

Elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vizet a zsiradékkal és a sóval felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a lisztet, és visszatesszük a tűzre. Keverés közben addig pirítjuk, amíg a tészta el nem válik az edénytől. Lehúzzuk a tűzről, a tésztát keverőtálba tesszük, és egy kicsit hagyjuk kihűlni. A tojásokat konyhai robotgéppel (habverő) egyesével keverjük bele, és minden tojás után simára keverjük a tésztát, a tésztának annyira kell összeállnia, hogy ne folyjon. A tésztát csillagcsöves habzsákba (10 mm Ø) töltjük. Az előkészített tepsibe kb. 8 cm hosszú csíkokat nyomunk.
A tepsit az előmelegített sütő középső részébe tesszük és a fánkokat megsütjük.
Vigyázat: Az első 15 percben ne nyissuk ki a sütőt, különben a sütemény összeesik.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A kihűlt fánkokat félbevágjuk.

Máz:
A tortabevonót a leírás szerint felolvasztjuk és a fánkok tetejét a mázzal bevonjuk, majd hagyjuk megszilárdulni.

Vaníliás tejszín:
A tejszínt a habfixálóval, a porcukorral és a vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) krémesre felverjük, nagy csillagcsöves habzsákba töltjük, és a fánkok aljára nyomjuk.

Gyümölcs-töltelék:
A tejszínen a mandarint egyenletesen elosztjuk, majd rátesszük a fánkok tetejét. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Ekler fánk vaníliás tejszínnel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-05-12
1 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!