
Mini gyümölcstorták



Hozzávalók
6 mini tortaformához (Ø 12 cm):
Tésztához:
Gyümölcsréteghez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát a formákba töltjük, majd a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tortalapokat azonnal sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A gyümölcsöt megtisztítjuk, megmossuk, és kicsire vágjuk. A vaníliapudingot röviden átkeverjük, a tortalapokon elosztjuk, és rátesszük a gyümölcsöt, majd a minitortákat pisztáciával díszítjük.
Tipp:


Mini gyümölcstorták
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
6 mini tortaformához (Ø 12 cm):
Tésztához:
Gyümölcsréteghez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát a formákba töltjük, majd a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tortalapokat azonnal sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A gyümölcsöt megtisztítjuk, megmossuk, és kicsire vágjuk. A vaníliapudingot röviden átkeverjük, a tortalapokon elosztjuk, és rátesszük a gyümölcsöt, majd a minitortákat pisztáciával díszítjük.
Tipp:

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?