3+1 klasszikus uzsonna
Vajon mi lehet az a csokoládés tekerge? És mikor igazán finom a túros batyu? Nagy klasszikusok egy csokorban.
Mit is készítsünk uzsonnára a lurkóknak? Ebben segítünk mai összeállításunkban. Akár az őszi szünet utolsó napjaiban otthonra, vagy iskolába is elvihető uzsonna receptekkel készültünk.
Házi készítésű uzsonna
Az egyik ilyen alap klasszikus, kétségtelenül a gyerekek egyik letaszíthatatlan kedvence: a kakaós csiga. Persze vélhetően lehet kapni az iskolai büfében is, vagy a metróaluljáróban, de nem biztos, hogy a legideálisabb hozzávalókkal készülnek, ami jócskán érezhető a minőségen is.
Csigák, a töltelékek sokaságával
A szerencse viszont az, hogy a kakaós csiga otthon is elkészíthető. És ami a jó hír, hogy előre is dolgozhatunk, és az elkészült csigákat le is fagyaszthatjuk. Így ha a reggel rohanásba torkollna, nem kell sokat gondolkodni, előkaphatjuk a fagyasztóból a kész csigákat.
A csokoládés tekerge, azaz a kakaós csiga átalában leveles tésztából készül, de a házilag kelt tészta is jellemző alapanyaga. A tészta csiga alakban tekeredik, közé kakaókrém kerül, tetejét gyakran porcukor díszíti. És akkor igazán finom, ha a közepe felé haladva egyre puhább és krémesebb az állaga. De persze nem csak kakaós csiga létezik, isteni a diós csiga, a fahéjas csiga, a kókuszos csiga, a almás csiga és ha egy kis sósra vágyunk, pl. a bajor tönkölycsiga.
Kihagyhatatlan uzsonnák
A kakaós csiga mellett a másik hatalmas sztár a túrós batyu. Akkor igazán finom, ha szaftos és puha, és a túró sem morzsolódik benne. Érdemes tehát jóféle túrót választanunk, a jó alapanyagok mindig meghálálják a választásunkat.
Ha már a nagy klasszikusoknál tartunk, ne feledkezzünk meg az igazi buktáról sem. Bár mostanában nem jár a szupertrendi sütik élvonalában, igazán ízletes finomság, ami szintén jól passzol az uzsonnás táskába. Ha pedig a közepén igazi házi lekvár van, akkor valószínűleg magasan veri az iskolai büfé kínálatát.
A sós is lehet kedvenc
Hogy ne csak az édesszájúaknak kedvezzünk, készíthetünk perecet is. Melynek keletkezéséről, formájának kialakulásáról számos legenda és anekdota szól. Neve valószínűleg a latin bracellusból ("karkötő") ered.
Ha belefér az időnkbe, esetleg sikerül befűznünk egy lelkes nagymamát, mi is próbáljunk meg házi finomságokat csempészni a kicsik táskájába, hiszen az otthon készült finomságokkal egy iskolai büfé kínálata sem vehet fel a versenyt.
Kapcsolódó cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.


Karácsony Creme VEGA-val
Vegán karácsonyi menüt tervezel? Laktóz- vagy tejfehérje-érzékeny vendégeket vársz? Az ünnepi ételeket is elkészítheted Creme VEGA-val előételtől egészen a desszertig.


Karácsony előtti egészséges finomságok
Karácsonykor nagy a kísértés: otthon és vendégségben is nehéz nemet mondani a kedvenc sütinkre. Készüljünk fel tudatosan erre az időszakra, ebben segítenek tippjeink.


Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!
Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.
