3+1 klasszikus uzsonna

Dátum 2018. október 03.

Vajon mi lehet az a csokoládés tekerge? És mikor igazán finom a túros batyu? Nagy klasszikusok egy csokorban.

Ezen a héten az iskolai uzsonnákkal kapcsolatban szeretnénk egy kis inspirácót nyújtani, ezért olyan recepteket gyűjtöttünk össze egy cikkben, melyekkel a kis nebulók kedvében járhatunk.

Az egyik ilyen alap klasszikus, kétségtelenül a gyerekek egyik letaszíthatatlan kedvence: a kakaós csiga. Persze vélhetően lehet kapni az iskolai büfében is, vagy a metróaluljáróban, de nem biztos, hogy a legideálisabb hozzávalókkal készülnek, ami jócskán érezhető a minőségen is. 

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

A szerencse viszont az, hogy a kakaós csiga otthon is elkészíthető. És ami a jó hír, hogy előre is dolgozhatunk, és az elkészült csigákat le is fagyaszthatjuk. Így ha a reggel rohanásba torkollna, nem kell sokat gondolkodni, előkaphatjuk a fagyasztóból a kész csigákat.

A csokoládés tekerge, azaz a kakaós csiga átalában leveles tésztából készül, de a házilag kelt tészta is jellemző alapanyaga. A tészta csiga alakban tekeredik, közé kakaókrém kerül, tetejét gyakran porcukor díszíti. És akkor igazán finom, ha a közepe felé haladva egyre puhább és krémesebb az állaga. De persze nem csak kakaós csiga létezik, isteni a diós csiga, a fahéjas csiga, a kókuszos csiga, a marcipános  csiga és ha egy kis sósra vágyunk, a sajtos-kukoricás csiga is vagy pizzás csiga is.

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

A kakaós csiga mellett a másik hatalmas sztár a túrós batyu. Akkor igazán finom, ha szaftos és puha, és a túró sem morzsolódik benne. Érdemes tehát jóféle túrót választanunk, a jó alapanyagok mindig meghálálják a választásunkat.

Ha már a nagy klasszikusoknál tartunk, ne feledkezzünk meg az igazi buktáról sem. Bár mostanában nem jár a szupertrendi sütik élvonalában, igazán ízletes finomság, ami szintén jól passzol az uzsonnás táskába. Ha pedig a közepén igazi házi lekvár van, akkor valószínűleg magasan veri az iskolai büfé kínálatát.

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Hogy ne csak az édesszájúaknak kedvezzünk, készíthetünk perecet is. Melynek keletkezéséről, formájának kialakulásáról számos legenda és anekdota szól. Neve valószínűleg a latin bracellusból ("karkötő") ered.

Már 610-ben egy olasz szerzetes kenyértésztából "a mellen összefont karokat" jelképező péksüteményeket készített, ezeket pretiolanak ("kis jutalom", ugyanis az imádságokat jól megtanuló gyerekeket jutalmazták vele) nevezte.

Ha belefér az időnkbe, esetleg sikerül befűznünk egy lelkes nagymamát, mi is próbáljunk meg házi finomságokat csempészni a kicsik táskájába, hiszen az otthon készült finomságokkal egy iskolai büfé kínálata sem vehet fel a versenyt.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!