Csokit vagy csalunk! „Rémisztő” halloween-édességek
Halloween ünnepére készülve nyugodtan „játszhatunk az étellel”. Legyen minél „rémisz-tőbb”, azaz inkább mulatságos: pókok, múmiák, szörnyek, boszik, sorakozó!
Mitől lesz igazán halloweeni egy édesség?
Ezt az ünnepet tulajdonképpen nem meghatározó ízeivel, hanem a jellegzetes színeivel és szimbólumaival írhatjuk körül. Kétségtelen, hogy a sütőtök nagy kedvenc ilyenkor, bár azt, hogy gyakori szereplője a halloweeni édességeknek, inkább köszönheti faragható rokonának és narancssárga színének. A narancssárga mellett a fekete a másik legjellemzőbb halloweeni szín, de mostanában a lila és a fehér is egyre népszerűbb. Szimbólumok tekintetében a „szolid” töklámpástól, a candy corntól (sárga, narancssárga és fehér csíkos, kukoricaszemre emlékeztető tradicionális halloweeni cukorka), a pókhálótól, a boszorkánykalaptól és -seprűtől indul a lista, aztán jönnek szépen sorban az „ijesztőbbnél ijesztőbb” motívumok: pókok, denevérek, szellemek, boszorkányok, csontvázak, szemek, múmiák, szörnyek és társaik. Ha halloweenre készítünk édességeket, ezeket a színeket és szimbólumokat érdemes a kedvenc desszertünkkel, süteményünkkel ötvözni.
Színezzünk halloweeni módra!
A fenti színeket többféleképpen is az édességbe csempészhetjük. Narancssárga lehet sütőtökből (készíthetünk belőle tortakrémet, de például egy édes, fűszeres sütőtökpüré brownie-ba is kerülhet), vagy kikeverhetjük piros és sárga ételszínezékből. Ez utóbbiból természetesen feketét, lilát is vásárolhatunk, a lila egyébként kékből és pirosból is kikeverhető. A fehér szintén roppant egyszerűen kivitelezhető, akár citrommáz vagy kókuszreszelék formájában is a desszertünkre vagy desszertünkbe kerülhet. Dekor tollakkal is kedvünkre színezhetünk, pirosat, sárgát, zöldet, fehéret és barna árnyalatokat választhatunk.
Halloweeni szimbólumok az édességeken
Dekorálni a legjobb móka, bátran vonjuk be a gyerekeket! Hogy stílusosak legyünk, fogalmazzunk úgy: rengeteg forma „rém” egyszerűen megvalósítható! Egy kissé amorf „paca” szemekkel? Máris kész a szellemünk fondant-ból, cukormázból, tojásfehérjéből, mályvacukorból amerikai palacsinta tésztájából vagy épp olvadozó sajtból! Hasonlóan hálásak a szörnyek is ebből a szempontból, szinte bármire (formázott tésztára, zsemlére vagy akár mályvacukorra) tehetünk cukorka szemeket, rajzolhatunk dekor tollal arcot, és már életre is keltettük a cuki szörnyecskénket. A múmia sem bonyolult, lehet virsli körbetekerve, vagy ha szendvicsre teszünk csíkozott sajtot, szintén mókás kis múmiát kapunk. A szemük lehet borsszem vagy olajbogyó, olajbogyóból könnyen kialakíthatjuk a szem szimbólumot is. A marcipánt és a fondant-t kedvünkre színezhetjük és formázhatjuk: töktől a boszorkánykalapig. A legegyszerűbb megoldás pedig kétségkívül az, ha a tetszőleges motívumot kartonpapírból kivágott sablonból készítjük el. Ezeket például egy linzertésztára téve körbevághatjuk, vagy egy sütemény tetejét mintásra porcukrozhatjuk a segítségükkel.
Kapcsolódó cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.


Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.
