Csokit vagy csalunk! „Rémisztő” halloween-édességek

Dátum 2022. október 21.

Halloween ünnepére készülve nyugodtan „játszhatunk az étellel”. Legyen minél „rémisz-tőbb”, azaz inkább mulatságos: pókok, múmiák, szörnyek, boszik, sorakozó!

Mitől lesz igazán halloweeni egy édesség?

Ezt az ünnepet tulajdonképpen nem meghatározó ízeivel, hanem a jellegzetes színeivel és szimbólumaival írhatjuk körül. Kétségtelen, hogy a sütőtök nagy kedvenc ilyenkor, bár azt, hogy gyakori szereplője a halloweeni édességeknek, inkább köszönheti faragható rokonának és narancssárga színének. A narancssárga mellett a fekete a másik legjellemzőbb halloweeni szín, de mostanában a lila és a fehér is egyre népszerűbb. Szimbólumok tekintetében a „szolid” töklámpástól, a candy corntól (sárga, narancssárga és fehér csíkos, kukoricaszemre emlékeztető tradicionális halloweeni cukorka), a pókhálótól, a boszorkánykalaptól és -seprűtől indul a lista, aztán jönnek szépen sorban az „ijesztőbbnél ijesztőbb” motívumok: pókok, denevérek, szellemek, boszorkányok, csontvázak, szemek, múmiák, szörnyek és társaik. Ha halloweenre készítünk édességeket, ezeket a színeket és szimbólumokat érdemes a kedvenc desszertünkkel, süteményünkkel ötvözni.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Színezzünk halloweeni módra!

A fenti színeket többféleképpen is az édességbe csempészhetjük. Narancssárga lehet sütőtökből (készíthetünk belőle tortakrémet, de például egy édes, fűszeres sütőtökpüré brownie-ba is kerülhet), vagy kikeverhetjük piros és sárga ételszínezékből. Ez utóbbiból természetesen feketét, lilát is vásárolhatunk, a lila egyébként kékből és pirosból is kikeverhető. A fehér szintén roppant egyszerűen kivitelezhető, akár citrommáz vagy kókuszreszelék formájában is a desszertünkre vagy desszertünkbe kerülhet. Dekor tollakkal is kedvünkre színezhetünk, pirosat, sárgát, zöldet, fehéret és barna árnyalatokat választhatunk.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Halloweeni szimbólumok az édességeken

Dekorálni a legjobb móka, bátran vonjuk be a gyerekeket! Hogy stílusosak legyünk, fogalmazzunk úgy: rengeteg forma „rém” egyszerűen megvalósítható! Egy kissé amorf „paca” szemekkel? Máris kész a szellemünk fondant-ból, cukormázból, tojásfehérjéből, mályvacukorból amerikai palacsinta tésztájából vagy épp olvadozó sajtból! Hasonlóan hálásak a szörnyek is ebből a szempontból, szinte bármire (formázott tésztára, zsemlére vagy akár mályvacukorra) tehetünk cukorka szemeket, rajzolhatunk dekor tollal arcot, és már életre is keltettük a cuki szörnyecskénket. A múmia sem bonyolult, lehet virsli körbetekerve, vagy ha szendvicsre teszünk csíkozott sajtot, szintén mókás kis múmiát kapunk. A szemük lehet borsszem vagy olajbogyó, olajbogyóból könnyen kialakíthatjuk a szem szimbólumot is. A marcipánt és a fondant-t kedvünkre színezhetjük és formázhatjuk: töktől a boszorkánykalapig. A legegyszerűbb megoldás pedig kétségkívül az, ha a tetszőleges motívumot kartonpapírból kivágott sablonból készítjük el. Ezeket például egy linzertésztára téve körbevághatjuk, vagy egy sütemény tetejét mintásra porcukrozhatjuk a segítségükkel.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-08-06
0 Kedvelés

Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására

Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!