Készíts változatos édességeket pudinggal!

A puding igazán sokoldalú: desszertes tálkából elkanalazgatva is sokak kedvenc édessége, de süteményekbe is tehetjük: akár a tésztába vagy a töltelékbe.

Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Főzzünk gyorsan pudingot!

Ha délutáni édességre vágyik a család, de nincs idő belefogni egy hosszadalmasabb süteménybe, jó ötlet előkapni egy tasak pudingport a kedvenc ízesítésünkben. Önmagában is nagyon finom, de pohárdesszertek alapjául is felhasználhatjuk. Kihabosíthatjuk tejszínhabbal, rétegezhetjük kekszekkel, gyümölcsökkel, gesztenyepürével, a kekszes réteget meglocsolhatjuk ízben passzoló likőrökkel. A Dr. Oetker Eredeti Pudingok 7 különböző ízben kaphatók: csokoládé, étcsokoládé, vanília, eper, puncs, karamella, tejszín. Ezek az ízek egymással is jól párosíthatók, például étcsokihoz választhatunk karamellát vagy eperhez a tejszínt, így látványos színes, csíkos pudingokat készíthetünk. Az epres tavaszi, friss eperrel turbózott pohárdesszertek alapja lehet, a csokis finom meggyel, a könnyű tejszínes puding pedig szinte bármivel társítható likőrtől a gyümölcsig, olajos magvaktól a különböző kekszekig.

Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Mentesen is elkészíthetjük

Alapvetően tehéntejjel készülnek a pudingok, viszont az egészségtudatos és/vagy mentes táplálkozási elveket követők növényi tejekkel is elkészíthetik. Ha így teszünk, nem csak laktózmentes/tejmentes lesz a desszertünk, hanem plusz ízeket is csempészhetünk a pudingunkba. Például ha a vaníliás pudingport kókusztejjel, kókuszitallal főzzük meg, a kész édesség is finoman kókuszos lesz, de használhatunk mandulaitalt, rizsitalt, kesudióitalt is. Amennyiben teljes mértékben kiváltjuk a hagyományos tejet, illetve a többi felhasznált hozzávaló is megfelel a kritériumoknak, a pudingunk a vegán életmódba is beilleszthető lesz. Sőt! A pudingot gyümölcslével, például multivitaminlével is elkészíthetjük. Az intenzívebb, karakteresebb ízeket (kókusz, gyümölcslé) párosítsuk vaníliaízű vagy tejszínes pudingporral, a mandulaital vagy kesudióital jól passzol a csokoládés és karamellás pudingokhoz. A rizs- és zabital semlegesebb ízű, a kész puding ízét kevésbé befolyásolják.

Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Sütemények pudinggal

A pudingporokat süteménysütéshez is változatosan felhasználhatjuk. Keményítőtartalmuk révén adhatjuk tésztákhoz, ezekből lehet torta, kevert sütemény vagy kinyújtott, majd megformázott sütemény. Aztán lehet a pudingból krém, töltelék is, ez talán a legváltozatosabb felhasználási mód. Egyrészt a pudinggal készült töltelékeket (ilyenkor általában sűrűbb pudingot főzünk kevesebb tejjel) megsüthetjük, akár úgy is, hogy összekeverjük további hozzávalóval, például túróval – így készül a túrós-vaníliapudingos csiga, ami tuti, hogy a gyerekek egyik kedvence lesz! De tölthetjük leveles tésztából készült táskákba, párnákba, fonatokba is.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
60 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Másrészt természetesen megfőzve, tejszínhabbal, mascarponéval, vajjal, áttört túróval dúsítva lehet belőlük krém, amit kész piskótalapok, leveles tészta vagy más tésztalapok közé vagy sütemények tetejére kenhetünk. Végül pedig említsük meg, hogy keményítőként töltelékek sűrítéséhez is választhatunk pudingot, így készül az omlós cseresznyés, meggyes pite vagy az almatöltelékes sütemény, torta.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására

Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!