Készíts változatos édességeket pudinggal!
A puding igazán sokoldalú: desszertes tálkából elkanalazgatva is sokak kedvenc édessége, de süteményekbe is tehetjük: akár a tésztába vagy a töltelékbe.
Főzzünk gyorsan pudingot!
Ha délutáni édességre vágyik a család, de nincs idő belefogni egy hosszadalmasabb süteménybe, jó ötlet előkapni egy tasak pudingport a kedvenc ízesítésünkben. Önmagában is nagyon finom, de pohárdesszertek alapjául is felhasználhatjuk. Kihabosíthatjuk tejszínhabbal, rétegezhetjük kekszekkel, gyümölcsökkel, gesztenyepürével, a kekszes réteget meglocsolhatjuk ízben passzoló likőrökkel. A Dr. Oetker Eredeti Pudingok 8 különböző ízben kaphatók: csokoládé, étcsokoládé és fehércsokoládé, vanília, eper, puncs, karamella, tejszín. Ezek az ízek egymással is jól párosíthatók, például étcsokihoz választhatunk karamellát vagy eperhez a tejszínt, így látványos színes, csíkos pudingokat készíthetünk. Az epres vagy a fehércsokis tavaszi, friss eperrel turbózott pohárdesszertek alapja lehet, a csokis finom meggyel, a könnyű tejszínes puding pedig szinte bármivel társítható likőrtől a gyümölcsig, olajos magvaktól a különböző kekszekig.
Mentesen is elkészíthetjük
Alapvetően tehéntejjel készülnek a pudingok, viszont az egészségtudatos és/vagy mentes táplálkozási elveket követők növényi tejekkel is elkészíthetik. Ha így teszünk, nem csak laktózmentes/tejmentes lesz a desszertünk, hanem plusz ízeket is csempészhetünk a pudingunkba. Például ha a vaníliás pudingport kókusztejjel, kókuszitallal főzzük meg, a kész édesség is finoman kókuszos lesz, de használhatunk mandulaitalt, rizsitalt, kesudióitalt is. Amennyiben teljes mértékben kiváltjuk a hagyományos tejet, illetve a többi felhasznált hozzávaló is megfelel a kritériumoknak, a pudingunk a vegán életmódba is beilleszthető lesz. Sőt! A pudingot gyümölcslével, például multivitaminlével is elkészíthetjük. Az intenzívebb, karakteresebb ízeket (kókusz, gyümölcslé) párosítsuk vaníliaízű vagy tejszínes pudingporral, a mandulaital vagy kesudióital jól passzol a csokoládés és karamellás pudingokhoz. A rizs- és zabital semlegesebb ízű, a kész puding ízét kevésbé befolyásolják.
Sütemények pudinggal
A pudingporokat süteménysütéshez is változatosan felhasználhatjuk. Keményítőtartalmuk révén adhatjuk tésztákhoz, ezekből lehet torta, kevert sütemény vagy kinyújtott, majd megformázott sütemény. Aztán lehet a pudingból krém, töltelék is, ez talán a legváltozatosabb felhasználási mód. Egyrészt a pudinggal készült töltelékeket (ilyenkor általában sűrűbb pudingot főzünk kevesebb tejjel) megsüthetjük, akár úgy is, hogy összekeverjük további hozzávalóval, például túróval – így készül a túrós-vaníliapudingos csiga, ami tuti, hogy a gyerekek egyik kedvence lesz! De tölthetjük leveles tésztából készült táskákba, párnákba, fonatokba is.
Másrészt természetesen megfőzve, tejszínhabbal, mascarponéval, vajjal, áttört túróval dúsítva lehet belőlük krém, amit kész piskótalapok, leveles tészta vagy más tésztalapok közé vagy sütemények tetejére kenhetünk. Végül pedig említsük meg, hogy keményítőként töltelékek sűrítéséhez is választhatunk pudingot, így készül az omlós cseresznyés, meggyes pite vagy az almatöltelékes sütemény, torta.
Kapcsolódó cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.


Karácsony Creme VEGA-val
Vegán karácsonyi menüt tervezel? Laktóz- vagy tejfehérje-érzékeny vendégeket vársz? Az ünnepi ételeket is elkészítheted Creme VEGA-val előételtől egészen a desszertig.


Karácsony előtti egészséges finomságok
Karácsonykor nagy a kísértés: otthon és vendégségben is nehéz nemet mondani a kedvenc sütinkre. Készüljünk fel tudatosan erre az időszakra, ebben segítenek tippjeink.


Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!
Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.
