Készíts változatos édességeket pudinggal!

Dátum 2022. április 22.

A puding igazán sokoldalú: desszertes tálkából elkanalazgatva is sokak kedvenc édessége, de süteményekbe is tehetjük: akár a tésztába vagy a töltelékbe.

Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Főzzünk gyorsan pudingot!

Ha délutáni édességre vágyik a család, de nincs idő belefogni egy hosszadalmasabb süteménybe, jó ötlet előkapni egy tasak pudingport a kedvenc ízesítésünkben. Önmagában is nagyon finom, de pohárdesszertek alapjául is felhasználhatjuk. Kihabosíthatjuk tejszínhabbal, rétegezhetjük kekszekkel, gyümölcsökkel, gesztenyepürével, a kekszes réteget meglocsolhatjuk ízben passzoló likőrökkel. A Dr. Oetker Eredeti Pudingok 8 különböző ízben kaphatók: csokoládé, étcsokoládé és fehércsokoládé, vanília, eper, puncs, karamella, tejszín. Ezek az ízek egymással is jól párosíthatók, például étcsokihoz választhatunk karamellát vagy eperhez a tejszínt, így látványos színes, csíkos pudingokat készíthetünk. Az epres vagy a fehércsokis tavaszi, friss eperrel turbózott pohárdesszertek alapja lehet, a csokis finom meggyel, a könnyű tejszínes puding pedig szinte bármivel társítható likőrtől a gyümölcsig, olajos magvaktól a különböző kekszekig.

Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Mentesen is elkészíthetjük

Alapvetően tehéntejjel készülnek a pudingok, viszont az egészségtudatos és/vagy mentes táplálkozási elveket követők növényi tejekkel is elkészíthetik. Ha így teszünk, nem csak laktózmentes/tejmentes lesz a desszertünk, hanem plusz ízeket is csempészhetünk a pudingunkba. Például ha a vaníliás pudingport kókusztejjel, kókuszitallal főzzük meg, a kész édesség is finoman kókuszos lesz, de használhatunk mandulaitalt, rizsitalt, kesudióitalt is. Amennyiben teljes mértékben kiváltjuk a hagyományos tejet, illetve a többi felhasznált hozzávaló is megfelel a kritériumoknak, a pudingunk a vegán életmódba is beilleszthető lesz. Sőt! A pudingot gyümölcslével, például multivitaminlével is elkészíthetjük. Az intenzívebb, karakteresebb ízeket (kókusz, gyümölcslé) párosítsuk vaníliaízű vagy tejszínes pudingporral, a mandulaital vagy kesudióital jól passzol a csokoládés és karamellás pudingokhoz. A rizs- és zabital semlegesebb ízű, a kész puding ízét kevésbé befolyásolják.

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
44 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Sütemények pudinggal

A pudingporokat süteménysütéshez is változatosan felhasználhatjuk. Keményítőtartalmuk révén adhatjuk tésztákhoz, ezekből lehet torta, kevert sütemény vagy kinyújtott, majd megformázott sütemény. Aztán lehet a pudingból krém, töltelék is, ez talán a legváltozatosabb felhasználási mód. Egyrészt a pudinggal készült töltelékeket (ilyenkor általában sűrűbb pudingot főzünk kevesebb tejjel) megsüthetjük, akár úgy is, hogy összekeverjük további hozzávalóval, például túróval – így készül a túrós-vaníliapudingos csiga, ami tuti, hogy a gyerekek egyik kedvence lesz! De tölthetjük leveles tésztából készült táskákba, párnákba, fonatokba is.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
53 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Másrészt természetesen megfőzve, tejszínhabbal, mascarponéval, vajjal, áttört túróval dúsítva lehet belőlük krém, amit kész piskótalapok, leveles tészta vagy más tésztalapok közé vagy sütemények tetejére kenhetünk. Végül pedig említsük meg, hogy keményítőként töltelékek sűrítéséhez is választhatunk pudingot, így készül az omlós cseresznyés, meggyes pite vagy az almatöltelékes sütemény, torta.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!