Süteménybe vagy reggelire? A zabpehely mindig jó választás!

Dátum 2021. július 30.

Nem túlzás azt mondani, hogy a zabpehely az utóbbi évek újból felfedezett szupersztárja. Olcsó és könnyedén beszerezhető hozzávaló, ami ugyanúgy megállja a helyét süteményben, pohárdesszertben, mint a reggelire készített kásánkban.

A zabpehely fajtái

Két alaptípusa létezik, a nagy szemű és az apróbb szemű, más néven lágy zabpehely. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, pozitív élettani hatásairól oldalakat lehetne írni, de most csak az egyik legfontosabb tulajdonságát emeljük ki: rostdús, lassan felszívódó szénhidrát, épp ezért szuper reggeli alapanyag. Nézzük részletesen, mi mindenre használhatjuk!

Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Lássuk először a süteményeket!

A zabkekszes alap sokrétűen felhasználható, például szeletekre vágható sütiket is süthetünk belőle almás-túrós vagy például meggyes töltelékkel. Ezekben a süteményekben a zabpehely finom morzsás rétegként jelenik meg, egyszerre puha és roppanós. Ez a roppanós-ropogós állag teszi a zabkekszeket is igazán ellenállhatatlanná, legyenek csokisak, aszalt gyümölcsösek vagy magvasak. És persze a jó öreg házi müzliszeletről se feledkezzünk meg, könnyen és gyorsan elkészíthető finomság.

Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Ne menjünk el szó nélkül a zabliszt mellett sem!

Két fajtája létezik, a zabpehelylisztet a zabpehely, a zablisztet pedig a nyers zab őrléséből nyerik. Ez az alternatív lisztféleség semleges íze révén édes és sós süteményekbe is tehető, például süthetünk zabliszt, búzaliszt és tönköly búzaliszt keverékből kenyeret, vagy a klasszikus sajttorták vékony, sült alapjába is kerülhet zabliszt.

Sütés nélküli desszertekbe is bátran mehet zabpehely. Például őrölt keksz helyett különböző golyócskákba vagy krémes, kanalazós pohárdesszertekbe csokival, vaníliával, gyümölcsökkel turbózva.

Jöjjenek a reggelik!

Gyors, tápláló, tökéletes reggeli alternatíva a zabkása, hogy lendületesen induljon a nap.  A Dr. Oetker Vitalis zabkásák elkészítése roppant egyszerű, a tasak tartalmához forró vizet adunk, pár percet állni hagyjuk, átkeverjük, és már fogyaszthatjuk is. Ha van plusz öt percünk, akkor a kiválasztott kása ízéhez passzoló feltétet is tehetünk a kásánkra szépen elrendezgetve. Apropó, díszítés! Nem csoda, hogy a közösségi médiában hatalmas karriert futottak be a zabkásák, hiszen amellett, hogy egészségesek és finomak, a müzlis tálba kanalazott kása szuper lehetőséget ad arra, hogy kiéljük a kreativitásunk. Kirakhatjuk a tetejét különböző mintázatokban szépen vágott, formázott gyümölcsökkelmagvakkal, sőt még cuki állatfejeket is kialakíthatunk a gyerekek legnagyobb örömére.

A zabpehely tényleg ezerarcú! Neked melyik a kedvenc elkészítési módod?

Szükséges idő 0-20 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!