Koronázd meg a desszerteket illatos vaníliával!

Dátum 2022. október 10.

Nem véletlenül nevezzük a vaníliát a fűszerek királynőjének, az egyik legkedveltebb ízesítő. Lehet lágy vagy intenzív, ez utóbbi a Bourbon vanília jellemzője.

Többféle formában beszerezhetjük

A legismertebb közülük talán a Vanillincukor, ami igen régóta társ a konyhában, egész pontosan 1894-től gyártja a Dr. Oetker. Beszerezhetjük XXL méretben és Zero változatban is, a Vanillincukor Zero eritrittel édesít, hagyományos cukrot nem tartalmaz. Jöjjenek a Bourbon vaníliák! A Madagaszkárról származó vaníliafajta karakteres aromája összetéveszthetetlen. Valódi vaníliarudat és vaníliakivonatot tartalmaz – erről tanúskodik a termékekben felfedezhető sok-sok apró, fekete pötty –, vásárolhatunk belőle a Vanillincukorhoz hasonló kiszerelésű, tasakos Bourbon Vaníliás cukrot és Bourbon Vanília pasztát. Aromából létezik tasakos Finesse Bourbon Vanília Aroma valódi Bourbon vaníliával és palackos Vanília Aroma. És végül, de nem utolsósorban ki ne hagyjuk a felsorolásból magát a Vaníliarudat se!

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hogyan használjuk?

A vaníliás cukrok széleskörűen felhasználhatók. Felverhetjük habtejszínnel tejszínhabnak, tehetjük krémekbe, linzertésztába, túrós desszertekbe. A Bourbon Vanília paszta és a Vaníliarúd alkalmasabb magasabb zsírtartalmú krémekbe is. Sőt, a paszta felhasználásával akár házi vaníliaszörp is készíthető. A Vaníliarudat felhasználáskor egyszerűen hasítsuk fel, a magokat késsel kapargassuk ki belőle, majd egy másik késsel húzzuk bele a készülő édességbe. Főzött desszerteknél, italoknál nyugodtan dobjuk a lábasba a felhasított, üres vaníliarudat is, még intenzívebb ízt fog kölcsönözni. Miután elkészültünk, még 20 percet benne hagyhatjuk, majd távolítsuk el a rudat.

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Mihez passzol leginkább a vanília?

Abból, hogy az egyik legnépszerűbb fűszer, már sejthető, hogy sok-sok ízzel, alapanyaggal párosítható. Szereti a gyümölcsöket, a cseresznyét, a meggyet, az epret, a málnát, a barackot, az őszi időszakban próbáljuk ki körtével vagy például szilvával! Jól illik a csokoládéhoz, kiváltképp a keserű(bb) étcsokihoz és hasonlóan a kávéhoz, kakaóhoz is. Tejtermék alapú desszertek még finomabbak vaníliával, a tejberizs vagy egy mascarponés torta szinte elképzelhetetlen nélküle, akárcsak egy túrós desszert. Finom mákkal, mandulával, mogyoróval társítva is. Illetve magához a vaníliához – vegyünk példaként egy klasszikus vaníliapudingot – szintén adható fűszer: fahéj, szegfűszeg, szegfűbors vagy szerecsendióvirág.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-19
3 Kedvelés

Így készíts kekszalapot sütés nélküli desszertekhez

Egész évben szeretjük, nyáron pedig egyenesen rajongunk azokért az édességekért, amelyekhez nem kell bekapcsolni a sütőt. Hagyományos tészta helyett jöhet a kekszalap!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-19
0 Kedvelés

Édesen vagy sósan sütöd a rétest?

Mi nem tudunk dönteni, hiszen mindkettő annyi lehetőséget rejt magában! Cikkünkben klasszikus réteseket és különlegességeket is mutatunk, így kedvedre bővítheted a repertoárod.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-07
2 Kedvelés

Nyári gyerekzsúrt szervezel? Ki ne hagyd ezeket a finomságokat!

Itt a szünidő, szervezzünk zsúrt, kerti partit a gyerekeknek! Mutatjuk a legkisebbek és a kicsit nagyobbak kedvenceit mókás sütiktől kezdve a sós rágcsákig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!