Koronázd meg a desszerteket illatos vaníliával!
Nem véletlenül nevezzük a vaníliát a fűszerek királynőjének, az egyik legkedveltebb ízesítő. Lehet lágy vagy intenzív, ez utóbbi a Bourbon vanília jellemzője.
Többféle formában beszerezhetjük
A legismertebb közülük talán a Vanillincukor, ami igen régóta társ a konyhában, egész pontosan 1894-től gyártja a Dr. Oetker. Beszerezhetjük XXL méretben és Zero változatban is, a Vanillincukor Zero eritrittel édesít, hagyományos cukrot nem tartalmaz. Jöjjenek a Bourbon vaníliák! A Madagaszkárról származó vaníliafajta karakteres aromája összetéveszthetetlen. Valódi vaníliarudat és vaníliakivonatot tartalmaz – erről tanúskodik a termékekben felfedezhető sok-sok apró, fekete pötty –, vásárolhatunk belőle a Vanillincukorhoz hasonló kiszerelésű, tasakos Bourbon Vaníliás cukrot és Bourbon Vanília pasztát. Aromából létezik tasakos Finesse Bourbon Vanília Aroma valódi Bourbon vaníliával és palackos Vanília Aroma. És végül, de nem utolsósorban ki ne hagyjuk a felsorolásból magát a Vaníliarudat se!
Hogyan használjuk?
A vaníliás cukrok széleskörűen felhasználhatók. Felverhetjük habtejszínnel tejszínhabnak, tehetjük krémekbe, linzertésztába, túrós desszertekbe. A Bourbon Vanília paszta és a Vaníliarúd alkalmasabb magasabb zsírtartalmú krémekbe is. Sőt, a paszta felhasználásával akár házi vaníliaszörp is készíthető. A Vaníliarudat felhasználáskor egyszerűen hasítsuk fel, a magokat késsel kapargassuk ki belőle, majd egy másik késsel húzzuk bele a készülő édességbe. Főzött desszerteknél, italoknál nyugodtan dobjuk a lábasba a felhasított, üres vaníliarudat is, még intenzívebb ízt fog kölcsönözni. Miután elkészültünk, még 20 percet benne hagyhatjuk, majd távolítsuk el a rudat.
Mihez passzol leginkább a vanília?
Abból, hogy az egyik legnépszerűbb fűszer, már sejthető, hogy sok-sok ízzel, alapanyaggal párosítható. Szereti a gyümölcsöket, a cseresznyét, a meggyet, az epret, a málnát, a barackot, az őszi időszakban próbáljuk ki körtével vagy például szilvával! Jól illik a csokoládéhoz, kiváltképp a keserű(bb) étcsokihoz és hasonlóan a kávéhoz, kakaóhoz is. Tejtermék alapú desszertek még finomabbak vaníliával, a tejberizs vagy egy mascarponés torta szinte elképzelhetetlen nélküle, akárcsak egy túrós desszert. Finom mákkal, mandulával, mogyoróval társítva is. Illetve magához a vaníliához – vegyünk példaként egy klasszikus vaníliapudingot – szintén adható fűszer: fahéj, szegfűszeg, szegfűbors vagy szerecsendióvirág.
Kapcsolódó cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.


Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.
