Koronázd meg a desszerteket illatos vaníliával!

Dátum 2022. október 10.

Nem véletlenül nevezzük a vaníliát a fűszerek királynőjének, az egyik legkedveltebb ízesítő. Lehet lágy vagy intenzív, ez utóbbi a Bourbon vanília jellemzője.

Többféle formában beszerezhetjük

A legismertebb közülük talán a Vanillincukor, ami igen régóta társ a konyhában, egész pontosan 1894-től gyártja a Dr. Oetker. Beszerezhetjük XXL méretben és Zero változatban is, a Vanillincukor Zero eritrittel édesít, hagyományos cukrot nem tartalmaz. Jöjjenek a Bourbon vaníliák! A Madagaszkárról származó vaníliafajta karakteres aromája összetéveszthetetlen. Valódi vaníliarudat és vaníliakivonatot tartalmaz – erről tanúskodik a termékekben felfedezhető sok-sok apró, fekete pötty –, vásárolhatunk belőle a Vanillincukorhoz hasonló kiszerelésű, tasakos Bourbon Vaníliás cukrot és Bourbon Vanília pasztát. Aromából létezik tasakos Finesse Bourbon Vanília Aroma valódi Bourbon vaníliával és palackos Vanília Aroma. És végül, de nem utolsósorban ki ne hagyjuk a felsorolásból magát a Vaníliarudat se!

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hogyan használjuk?

A vaníliás cukrok széleskörűen felhasználhatók. Felverhetjük habtejszínnel tejszínhabnak, tehetjük krémekbe, linzertésztába, túrós desszertekbe. A Bourbon Vanília paszta és a Vaníliarúd alkalmasabb magasabb zsírtartalmú krémekbe is. Sőt, a paszta felhasználásával akár házi vaníliaszörp is készíthető. A Vaníliarudat felhasználáskor egyszerűen hasítsuk fel, a magokat késsel kapargassuk ki belőle, majd egy másik késsel húzzuk bele a készülő édességbe. Főzött desszerteknél, italoknál nyugodtan dobjuk a lábasba a felhasított, üres vaníliarudat is, még intenzívebb ízt fog kölcsönözni. Miután elkészültünk, még 20 percet benne hagyhatjuk, majd távolítsuk el a rudat.

Szükséges idő 20-40 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Mihez passzol leginkább a vanília?

Abból, hogy az egyik legnépszerűbb fűszer, már sejthető, hogy sok-sok ízzel, alapanyaggal párosítható. Szereti a gyümölcsöket, a cseresznyét, a meggyet, az epret, a málnát, a barackot, az őszi időszakban próbáljuk ki körtével vagy például szilvával! Jól illik a csokoládéhoz, kiváltképp a keserű(bb) étcsokihoz és hasonlóan a kávéhoz, kakaóhoz is. Tejtermék alapú desszertek még finomabbak vaníliával, a tejberizs vagy egy mascarponés torta szinte elképzelhetetlen nélküle, akárcsak egy túrós desszert. Finom mákkal, mandulával, mogyoróval társítva is. Illetve magához a vaníliához – vegyünk példaként egy klasszikus vaníliapudingot – szintén adható fűszer: fahéj, szegfűszeg, szegfűbors vagy szerecsendióvirág.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
2 Kedvelés

Pizza-pillanatok: az olasz kedvenc sosem unalmas!

Az ízlésünk velünk együtt változik, így a pizza műfaján belül is mindig másra vágyunk. Újítsuk meg kedvencünket, mutatjuk, hogyan!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-10-21
0 Kedvelés

Csokit vagy csalunk! „Rémisztő” halloween-édességek

Halloween ünnepére készülve nyugodtan „játszhatunk az étellel”. Legyen minél „rémisz-tőbb”, azaz inkább mulatságos: pókok, múmiák, szörnyek, boszik, sorakozó!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-10-15
0 Kedvelés

Süssünk sós pitéket!

A pite szó hallatára legtöbbünknek a klasszikus almás jut rögtön eszünkbe. Most viszont irány a sós piték világa, izgalmas utazásnak ígérkezik!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!