Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.
Tiramisu, a klasszikus babapiskótás édesség
Végy egy jó babapiskóta alapreceptet, süsd meg és gondold tovább! Mi az, ami elsőre eszedbe jut róla? Ugye, hogy a tiramisu? Az Olaszországból hódító útjára indult kávés, mascarponés, kakaós, legtöbbször amarettóval (mandulalikőr) ízesített finomság rengeteg rajongót gyűjtött magának szerte a világon, és ahogy az lenni szokott, a tradicionális recept mellett megjelentek a különlegesebbnél különlegesebb változatok is. Gyakran készítik el tortának és pohárdesszertnek, kerülhet a babapiskóta mellé „második” tésztának leveles tészta vagy brownie alaptészta. Feldobható másfajta likőrrel, például kókusz- vagy kávélikőrrel, adható hozzá gyümölcs, az eper és a málna például remekül harmonizál a desszert ízvilágával, de persze jobban is elrugaszkodhatunk az eredetitől, és felturbózhatjuk tejberizzsel, vagy mascarpone helyett pudingos-tejfölös krémmel is összeállíthatjuk a hamis tiramisunkat. És még egy tipp: a Dr. Oetker Tiramisu Krémporral még egyszerűbb lesz az olasz desszert elkészítése.
Verhetetlen pohárdesszertek
Gyorsak, változatosak és megunhatatlanok! Feljebb már említettünk a tiramisu kapcsán, de kis túlzással kijelenthetjük, hogy „szinte bármiből” összedobható egy mennyei kanalazós desszert. Szükségünk lesz egy krémre – amely készülhet pudingból, joghurtból, tejszínből, mascarponéból, túróból, tejfölből –, továbbá egy ropogós elemre, és itt jön képbe a babapiskóta! Csak tördeljük össze, és rétegezzük a krémmel, illetve a többi hozzávalóval, például gyümölcsökkel, likőrrel, aszalványokkal, gesztenyepürével, olajos magvakkal. A pohárdesszertek összeállíthatók egyadagos desszertes poharakban, kelyhekben, vagy elkészíthetjük az angol réteges krémdesszert, azaz a trifle mintájára egy nagy kínálótálban is.
Nincs még vége! Még több édesség babapiskótával
Közel sem teljes még a sor! Jöjjenek először a keksz alapú desszertek, amelyekhez nem kell mást tennünk, mint a babapiskótát finomra darálni, és olvasztott zsiradékkal, esetleg további ízesítőkkel összedolgozni. Az így kapott morzsát ezután egyszerűen a kiválasztott forma aljába nyomkodjuk, kis időre hűtőbe tesszük, aztán már simíthatjuk is rá a krémet. Apropó, krém! Babapiskóta két krémréteg közé vagy akár a tésztára is kerülhet mintegy elválasztóként és egyben plusz textúraként. Ahogy a tiramisunál, úgy más réteges, krémes édességnél is bevethetjük a babapiskótát, gondoljunk csak a méltán népszerű citromos álomra. Zárásképpen pedig fagyizzunk egyet! Az apróra tördelt babapiskóta fagylaltmasszába keverve is szuper lesz, puncsfagyiból egyenesen kihagyhatatlan!
Kapcsolódó cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.


Így készíts kekszalapot sütés nélküli desszertekhez
Egész évben szeretjük, nyáron pedig egyenesen rajongunk azokért az édességekért, amelyekhez nem kell bekapcsolni a sütőt. Hagyományos tészta helyett jöhet a kekszalap!


Édesen vagy sósan sütöd a rétest?
Mi nem tudunk dönteni, hiszen mindkettő annyi lehetőséget rejt magában! Cikkünkben klasszikus réteseket és különlegességeket is mutatunk, így kedvedre bővítheted a repertoárod.


Nyári gyerekzsúrt szervezel? Ki ne hagyd ezeket a finomságokat!
Itt a szünidő, szervezzünk zsúrt, kerti partit a gyerekeknek! Mutatjuk a legkisebbek és a kicsit nagyobbak kedvenceit mókás sütiktől kezdve a sós rágcsákig.
