Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Dátum 2023. szeptember 15.

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Tiramisu, a klasszikus babapiskótás édesség

Végy egy jó babapiskóta alapreceptet, süsd meg és gondold tovább! Mi az, ami elsőre eszedbe jut róla? Ugye, hogy a tiramisu? Az Olaszországból hódító útjára indult kávés, mascarponés, kakaós, legtöbbször amarettóval (mandulalikőr) ízesített finomság rengeteg rajongót gyűjtött magának szerte a világon, és ahogy az lenni szokott, a tradicionális recept mellett megjelentek a különlegesebbnél különlegesebb változatok is. Gyakran készítik el tortának és pohárdesszertnek, kerülhet a babapiskóta mellé „második” tésztának leveles tészta vagy brownie alaptészta. 

Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Feldobható másfajta likőrrel, például kókusz- vagy kávélikőrrel, adható hozzá gyümölcs, az eper és a málna például remekül harmonizál a desszert ízvilágával, de persze jobban is elrugaszkodhatunk az eredetitől, és felturbózhatjuk tejberizzsel, kókusszal, likőr helyett narancslével és búzasörrel, vagy mascarpone helyett pudingos-tejfölös krémmel is összeállíthatjuk a hamis tiramisunkat. És még egy tipp: a Dr. Oetker Tiramisu Krémporral még egyszerűbb lesz az olasz desszert elkészítése.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Verhetetlen pohárdesszertek

Gyorsak, változatosak és megunhatatlanok! Feljebb már említettünk a tiramisu kapcsán, de kis túlzással kijelenthetjük, hogy „szinte bármiből” összedobható egy mennyei kanalazós desszert. Szükségünk lesz egy krémre – amely készülhet pudingból, joghurtból, tejszínből, mascarponéból, túróból, tejfölből –, továbbá egy ropogós elemre, és itt jön képbe a babapiskóta! Csak tördeljük össze, és rétegezzük a krémmel, illetve a többi hozzávalóval, például gyümölcsökkel, likőrrel, aszalványokkal, gesztenyepürével, olajos magvakkal. A pohárdesszertek összeállíthatók egyadagos desszertes poharakban, kelyhekben, vagy elkészíthetjük az angol réteges krémdesszert, azaz a trifle mintájára egy nagy kínálótálban is.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Nincs még vége! Még több édesség babapiskótával

Közel sem teljes még a sor! Jöjjenek először a keksz alapú desszertek, amelyekhez nem kell mást tennünk, mint a babapiskótát finomra darálni, és olvasztott zsiradékkal, esetleg további ízesítőkkel összedolgozni. Az így kapott morzsát ezután egyszerűen a kiválasztott forma aljába nyomkodjuk, kis időre hűtőbe tesszük, aztán már simíthatjuk is rá a krémet. Apropó, krém! Babapiskóta két krémréteg közé vagy akár a tésztára is kerülhet mintegy elválasztóként és egyben plusz textúraként. Ahogy a tiramisunál, úgy más réteges, krémes édességnél is bevethetjük a babapiskótát, gondoljunk csak a méltán népszerű citromos álomra. Zárásképpen pedig fagyizzunk egyet! Az apróra tördelt babapiskóta fagylaltmasszába keverve is szuper lesz, puncsfagyiból egyenesen kihagyhatatlan!

Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-08-06
0 Kedvelés

Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására

Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!