Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Dátum 2023. szeptember 15.

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Tiramisu, a klasszikus babapiskótás édesség

Végy egy jó babapiskóta alapreceptet, süsd meg és gondold tovább! Mi az, ami elsőre eszedbe jut róla? Ugye, hogy a tiramisu? Az Olaszországból hódító útjára indult kávés, mascarponés, kakaós, legtöbbször amarettóval (mandulalikőr) ízesített finomság rengeteg rajongót gyűjtött magának szerte a világon, és ahogy az lenni szokott, a tradicionális recept mellett megjelentek a különlegesebbnél különlegesebb változatok is. Gyakran készítik el tortának és pohárdesszertnek, kerülhet a babapiskóta mellé „második” tésztának leveles tészta vagy brownie alaptészta. Feldobható másfajta likőrrel, például kókusz- vagy kávélikőrrel, adható hozzá gyümölcs, az eper és a málna például remekül harmonizál a desszert ízvilágával, de persze jobban is elrugaszkodhatunk az eredetitől, és felturbózhatjuk tejberizzsel, vagy mascarpone helyett pudingos-tejfölös krémmel is összeállíthatjuk a hamis tiramisunkat. És még egy tipp: a Dr. Oetker Tiramisu Krémporral még egyszerűbb lesz az olasz desszert elkészítése.

Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Verhetetlen pohárdesszertek

Gyorsak, változatosak és megunhatatlanok! Feljebb már említettünk a tiramisu kapcsán, de kis túlzással kijelenthetjük, hogy „szinte bármiből” összedobható egy mennyei kanalazós desszert. Szükségünk lesz egy krémre – amely készülhet pudingból, joghurtból, tejszínből, mascarponéból, túróból, tejfölből –, továbbá egy ropogós elemre, és itt jön képbe a babapiskóta! Csak tördeljük össze, és rétegezzük a krémmel, illetve a többi hozzávalóval, például gyümölcsökkel, likőrrel, aszalványokkal, gesztenyepürével, olajos magvakkal. A pohárdesszertek összeállíthatók egyadagos desszertes poharakban, kelyhekben, vagy elkészíthetjük az angol réteges krémdesszert, azaz a trifle mintájára egy nagy kínálótálban is.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Nincs még vége! Még több édesség babapiskótával

Közel sem teljes még a sor! Jöjjenek először a keksz alapú desszertek, amelyekhez nem kell mást tennünk, mint a babapiskótát finomra darálni, és olvasztott zsiradékkal, esetleg további ízesítőkkel összedolgozni. Az így kapott morzsát ezután egyszerűen a kiválasztott forma aljába nyomkodjuk, kis időre hűtőbe tesszük, aztán már simíthatjuk is rá a krémet. Apropó, krém! Babapiskóta két krémréteg közé vagy akár a tésztára is kerülhet mintegy elválasztóként és egyben plusz textúraként. Ahogy a tiramisunál, úgy más réteges, krémes édességnél is bevethetjük a babapiskótát, gondoljunk csak a méltán népszerű citromos álomra. Zárásképpen pedig fagyizzunk egyet! Az apróra tördelt babapiskóta fagylaltmasszába keverve is szuper lesz, puncsfagyiból egyenesen kihagyhatatlan!

Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!