Praktikus megoldások: íme a kreatív sütés kellékei

Dátum 2023. április 19.

Cikkünkben olyan innovatív ötleteket, eszközöket gyűjtöttünk csokorba, amelyek hosz-szabb-rövidebb ideje segítenek abban, hogy igazán szemet gyönyörködtető süticsodákat alkothassunk.

Praktikus formák szilikonból

Kezdjük az egyik legnépszerűbb kategóriával, a szilikon eszközökkel! Szilikon formákat süteményekhez és sütés nélküli desszertekhez is vásárolhatunk számtalan méretben és formában. Rengeteg előnyük ismert: törhetetlenek, sütés előtt nem szükséges kikenni a belsejüket zsiradékkal, egyszerűen kifordítható belőlük a kész süti, desszert, nem veszik fel a bennük készült ételek ízét, illatát és mosogatógépben elmoshatók. Jól bírják a szélsőséges, azaz mind az alacsony, mind a magas hőmérsékletet, így bátran rakhatjuk forró sütőbe, hűtőszekrénybe vagy jeges desszertek esetén akár fagyasztóba is. Egy fontos: fém eszközökkel ne nyúljunk hozzájuk, ezek ugyanis könnyen felsérthetik a felületüket. Amennyiben formánk anyaga vékonyabb, érdemes sütés előtt tepsire, hűtés előtt tálcára helyezni.

A szilikonos, tapadásmentes, sütőpapírt nem igénylő sütőlapoknak szintén nagy hasznát vehetjük, sőt az egyik legszebb süteményhez, a macaronhoz külön sütőlapot is vásárolhatunk, amely mélyedéseibe gyorsan és egyenletesen kiadagolhatjuk a tésztát. Persze a jó öreg muffinhoz is kapható egyadagos vagy például 12 részes sütőforma, ha valaki nem szeretne a muffinpapírral bajlódni. 

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Díszítőeszközök a látványos süteményekért

Egyetlen díszíteni szerető sütitündér konyhájából sem hiányozhat egy jó minőségű habzsák a hozzá tartozó díszítőcsövekkel. Ez utóbbiak segítségével virág-, gömb-, levél- vagy például csillagformákat nyomhatunk a krémekből, habokból díszítésképpen a cupcake-ekre, tortákra és egyéb süteményekre. A nagy méretű csövek tökéletesek látványos habcsókokhoz. Habzsákunk lehet egyszer használatos, de természetesen mosható verziót is választhatunk.

Sütikiszúróknak se szeri, se száma! Tojás húsvétra, dínó gyerekbulira, betlehemi csillag karácsonyra? Szerintünk nincs is olyan forma, tematika, amelyhez ne tudnánk szuper kiszúróformákat választani. Ezeket a kis szaggatókat nemcsak kekszekhez, hanem kinyújtott fondant cukormasszához és marcipánhoz is bevethetjük. És ha már szóba került a keksz, nem mehetünk el szó nélkül a jópofa, a legegyszerűbb linzerek dekorálására alkalmas sütipecsétek mellett sem.

Krémmel bevont tortáknál jó szolgálatot tesz a krém gyors és egyszerű felvitelére, valamint megmintázására alkalmas habkártya, ha pedig szeretjük olvasztott csokoládéval dekorálni az elkészült finomságokat, érdemes beszerezni tölthető és elmosható adagolóflakonokat. 

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Ehető dekorációk

Ahogy a színpompás gyerekzsúrokhoz elengedhetetlenek a folyékony, gél- és porállagú ételfestékek, úgy nincs karácsony arany és ezüst dekorcukrok nélkül. A Dr. Oetker kínálatában megtaláljuk a színezhető, nyújtható, formázható natúr marcipánmasszát és fondant cukormasszát, tortabevonókat (ét és ét prémium), számos dekor cukrot, tortadarákat, valamint dekor tollakat, ezek piros, sárga, zöld és fehér, illetve csokoládé- és karamellízű verziókban kaphatók. A dekor tollak könnyen és egyszerűen kezelhetők, hiszen a cukormázat a kis tubusokból közvetlenül a süteményekre, kekszekre nyomhatjuk, így a legkisebbek is bátran bevonhatók a díszítésbe.

Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!