Praktikus megoldások: íme a kreatív sütés kellékei
Cikkünkben olyan innovatív ötleteket, eszközöket gyűjtöttünk csokorba, amelyek hosz-szabb-rövidebb ideje segítenek abban, hogy igazán szemet gyönyörködtető süticsodákat alkothassunk.
Praktikus formák szilikonból
Kezdjük az egyik legnépszerűbb kategóriával, a szilikon eszközökkel! Szilikon formákat süteményekhez és sütés nélküli desszertekhez is vásárolhatunk számtalan méretben és formában. Rengeteg előnyük ismert: törhetetlenek, sütés előtt nem szükséges kikenni a belsejüket zsiradékkal, egyszerűen kifordítható belőlük a kész süti, desszert, nem veszik fel a bennük készült ételek ízét, illatát és mosogatógépben elmoshatók. Jól bírják a szélsőséges, azaz mind az alacsony, mind a magas hőmérsékletet, így bátran rakhatjuk forró sütőbe, hűtőszekrénybe vagy jeges desszertek esetén akár fagyasztóba is. Egy fontos: fém eszközökkel ne nyúljunk hozzájuk, ezek ugyanis könnyen felsérthetik a felületüket. Amennyiben formánk anyaga vékonyabb, érdemes sütés előtt tepsire, hűtés előtt tálcára helyezni.
A szilikonos, tapadásmentes, sütőpapírt nem igénylő sütőlapoknak szintén nagy hasznát vehetjük, sőt az egyik legszebb süteményhez, a macaronhoz külön sütőlapot is vásárolhatunk, amely mélyedéseibe gyorsan és egyenletesen kiadagolhatjuk a tésztát. Persze a jó öreg muffinhoz is kapható egyadagos vagy például 12 részes sütőforma, ha valaki nem szeretne a muffinpapírral bajlódni.
Díszítőeszközök a látványos süteményekért
Egyetlen díszíteni szerető sütitündér konyhájából sem hiányozhat egy jó minőségű habzsák a hozzá tartozó díszítőcsövekkel. Ez utóbbiak segítségével virág-, gömb-, levél- vagy például csillagformákat nyomhatunk a krémekből, habokból díszítésképpen a cupcake-ekre, tortákra és egyéb süteményekre. A nagy méretű csövek tökéletesek látványos habcsókokhoz. Habzsákunk lehet egyszer használatos, de természetesen mosható verziót is választhatunk.
Sütikiszúróknak se szeri, se száma! Tojás húsvétra, dínó gyerekbulira, betlehemi csillag karácsonyra? Szerintünk nincs is olyan forma, tematika, amelyhez ne tudnánk szuper kiszúróformákat választani. Ezeket a kis szaggatókat nemcsak kekszekhez, hanem kinyújtott fondant cukormasszához és marcipánhoz is bevethetjük. És ha már szóba került a keksz, nem mehetünk el szó nélkül a jópofa, a legegyszerűbb linzerek dekorálására alkalmas sütipecsétek mellett sem.
Krémmel bevont tortáknál jó szolgálatot tesz a krém gyors és egyszerű felvitelére, valamint megmintázására alkalmas habkártya, ha pedig szeretjük olvasztott csokoládéval dekorálni az elkészült finomságokat, érdemes beszerezni tölthető és elmosható adagolóflakonokat.
Ehető dekorációk
Ahogy a színpompás gyerekzsúrokhoz elengedhetetlenek a folyékony, gél- és porállagú ételfestékek, úgy nincs karácsony arany és ezüst dekorcukrok nélkül. A Dr. Oetker kínálatában megtaláljuk a színezhető, nyújtható, formázható natúr marcipánmasszát és fondant cukormasszát, tortabevonókat (ét és ét prémium), számos dekor cukrot, tortadarákat, valamint dekor tollakat, ezek piros, sárga, zöld és fehér, illetve csokoládé- és karamellízű verziókban kaphatók. A dekor tollak könnyen és egyszerűen kezelhetők, hiszen a cukormázat a kis tubusokból közvetlenül a süteményekre, kekszekre nyomhatjuk, így a legkisebbek is bátran bevonhatók a díszítésbe.
Kapcsolódó cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.


Praktikus megoldások: íme a kreatív sütés kellékei
Cikkünkben olyan innovatív ötleteket, eszközöket gyűjtöttünk csokorba, amelyek hosz-szabb-rövidebb ideje segítenek abban, hogy igazán szemet gyönyörködtető süticsodákat alkothassunk.


Sikerülni fog! Alapfogalmak sütéshez
Vajon mit takar a vakon sütés vagy a légkeveréses sütési mód fogalma? És miért nem szabad túlkeverni a tésztát? Sütési alapfogalmaink segítenek tisztázni az alapvető tudnivalókat.


Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.
