
Tartalomjegyzék
Tippek és trükkök

Leveles tészta trükkök
Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!


Keverem, kavarom – egyszerű, de sokoldalú kevert sütemények
A kevert sütemények gyorsak, praktikusak, jól variálhatók és rendkívül egyszerűen elkészíthetők. Kezdők is bátran nekiállhatnak, sőt akkor is remek választások, ha nincs sok időnk sütni.


Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Sikerülni fog! Alapfogalmak sütéshez
Vajon mit takar a vakon sütés vagy a légkeveréses sütési mód fogalma? És miért nem szabad túlkeverni a tésztát? Sütési alapfogalmaink segítenek tisztázni az alapvető tudnivalókat.


Keményítő kisokos
Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről


Praktikus megoldások: íme a kreatív sütés kellékei
Cikkünkben olyan innovatív ötleteket, eszközöket gyűjtöttünk csokorba, amelyek hosszabb-rövidebb ideje segítenek abban, hogy igazán szemet gyönyörködtető süticsodákat alkothassunk.


Sütési eszközök – készítsd házilag!
Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.


Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák
Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.


Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika
Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.


Mennyei sütireceptek édesszájúaknak
Érezzük már az ujjaink begyében azt a bizonyos bizsergést? Igen, épp itt az ideje sütni valamit! A következő hónapban szóljon minden a sütésről! Hiszen ki ne szeretné az édességeket?


Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?
A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.


Legyen még finomabb a sütemény a kedvenc tortakrémeddel!
Legyen csokoládés? Vagy inkább tejszínes-vaníliás? Bármelyikre is voksolsz, ezekkel a tortakrémekkel gyerekjáték lesz feldobni a süteményeid.


Főszerepben a kávé!
Van, akit már az illata is felébreszt, van, aki képtelen meglenni nélküle. A kávé világnapja alkalmából isteni finomságokat gyűjtöttünk nektek csokorba.


Süssünk olajos magvakkal!
Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.


Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 1. rész – Európa
Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag utazásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoljuk be, és felkutatjuk a kontinenshez köthető leghíresebb süteményeket.


Így használd a zselatint
Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.


Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával
A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.


Készíts változatos édességeket pudinggal!
A puding igazán sokoldalú: desszertes tálkából elkanalazgatva is sokak kedvenc édessége, de süteményekbe is tehetjük: akár a tésztába vagy a töltelékbe.


Édesen vagy sósan sütöd a rétest?
Mi nem tudunk dönteni, hiszen mindkettő annyi lehetőséget rejt magában! Cikkünkben klasszikus réteseket és különlegességeket is mutatunk, így kedvedre bővítheted a repertoárod.


Legendás magyar édességek
Dobostorta, Esterházy-torta, somlói, Rigó Jancsi és Rákóczi túrós? Vajon mi a legendás magyar édességek története?


Kókuszt a sütibe!
A kókuszreszelék valahogy sosem megy ki a divatból, és ezt nagyon jól is teszi! Ugyanúgy szerepel a „retró” sütemények hozzávalói között, mint a mai, modern desszertekben. Mi lehet a titka?


Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!
A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.


Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák
Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.


Meddig tarthatók el a sütemények, desszertek?
Előfordul, hogy nem fogy el azonnal a teljes adag sütemény, vagy nagyobb vendégsereget várunk, és ezért minél több étellel, desszerttel szeretnénk előre elkészülni.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Ne félj az égetett tésztától!
Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.


Te is meg tudod csinálni - 7 trükk fánksütéshez
Kint kopognak a mínuszok és kora reggel szürke az ég, de elérkezett a vidám farsangi időszak, ami elképzelhetetlen a jó öreg fánk nélkül. Összeszedtük a leghasznosabb trükköket!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.


Így készíts sütés nélküli tortákat, desszerteket
A sütés nélküli finomságokat egész évben szeretjük, hiszen könnyen elkészíthetőek, finomak és látványosak.


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Sütnél valami finomat? Ebből a 10 hozzávalóból jó, ha mindig tartasz otthon
Liszt, zsiradék, cukor, tojás – hogy csak a leggyakoribb sütéshez használatos alapanyagokat említsük, ezeknél azonban egy kicsit több kell az igazán finom édességekhez.


Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!


Mi mindent készíthetünk égetett tésztából?
Alig múlt el a farsang, még friss az élmény, ezért a kérdés hallatán biztosan sokan egyből rávágják: hát persze, hogy fánkot! De ennél többet tud az égetett tészta, nézzük is, milyen sütiket alkothatunk belőle!


Kalandok karamellel – sütéstől a díszítésig
A karamell(a) időtlen finomság, a klasszikus és a legtrendibb desszertekben is megállja a helyét. Nézzük, hogyan használhatod süteményekhez, desszertekhez.


Klasszikus kedvencek – ahogy a nagyi készítette
Biztosak vagyunk benne, hogy a ti családi receptjeitek között is fellelhetők olyan sütemények, amelyek generációról generációra öröklődnek.
