Karácsony Creme VEGA-val

Dátum 2022. december 15.

Vegán karácsonyi menüt tervezel? Laktóz- vagy tejfehérje-érzékeny vendégeket vársz? Az ünnepi ételeket is elkészítheted Creme VEGA-val előételtől egészen a desszertig.

Creme VEGA-alapok: mi mindenre használhatod?

Ahogy a hétköznapokban, úgy az ünnepi időszakban is nagy segítségünkre lehet a konyhában a Creme VEGA. A növényi, szója alapú termék rendelkezik a tejföl valamennyi jó tulajdonságával: állaga krémes, fogyasztható közvetlenül a dobozból, de emellett hőkezelhető is, azaz főzésre és sütésre egyaránt alkalmas. Így tehát dresszingekben és mártogatósokban ugyanúgy megállja a helyét, mint süteményekben, sütés nélküli finomságokban, de akár habarhatunk is vele.

Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Sós fogások Creme VEGA-val

Sok családban készül krémleves karácsonykor például édesburgonyából, sütőtökből, gombából, és persze a korhely halászléből sem hagyható ki a tejföl. Akár habarunk, akár krémlevest gazdagítunk, jó választás a Creme VEGA. Használhatjuk salátaöntetekhez, a klasszikus tejfölös, mustáros, majonézes tésztasaláta vagy az amerikai káposztasaláta dresszingjét is elkészíthetjük vele. Kanalazhatjuk a töltött káposztánkra, ha pedig barátokat várunk estére a két ünnep közötti napokban, összedobhatunk pár kencét, krémet, gyors zöldséges mártogatóst céklával, paprikával, brokkolival, répával, spenóttal, Creme VEGA-val kikeverve. Hidegtálakhoz – már a szilveszterre is gondolva – szintén felhasználhatjuk, nemcsak a már említett mártogatósokhoz, hanem sajt- és sonkatekercsekhez, töltött tojáshoz is. Egyik leggyakoribb karácsonyi köret vagy saláta a burgonyasaláta, amit ugyancsak hangolhatunk tejmentesre, vegánra. A főételek közül már említettük a töltött káposztát. Ha tésztát tervezünk például hal mellé, annak a szószába is tehetjük a tejföl alternatívát, sőt a burgonyagombóc tésztájába is beledolgozhatjuk. Lazac mellé tökéletes lesz!

Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Creme VEGA-t a desszertbe!

Zárjuk az ünnepi menüsort egy kis desszerttel! Creme VEGA kerülhet a sütemények tésztájába vagy pohárdesszertekbe, például összeállíthatunk vele egy karácsonyi ízvilágra hangolt tiramisut. Vegánná, tejmentessé tehetők olyan édességek is, mint a mákos guba pohárkrémbe álmodva, vagy tehetjük a vegán kókuszgolyó és egyéb bonbonok masszájába. Nincs karácsony süteményes fémdoboz nélkül! Legtöbbször apró vaníliás kifli, linzer és más hasonló teasütemény kerül bele, a tésztájukhoz szintén felhasználhatjuk a Creme VEGA-t. Sokan sütnek gyümölcs- vagy püspökkenyeret, de akár egy ünnepi dekorációval feldobott sajttortában is gondolkodhatunk a karácsonyi asztalra. Ne feledjük: a karácsony az együtt töltött minőségi időről is szól! Formáljuk ünnepivé a reggeleket ráérős reggelikkel, brunch-okkal, az esti társasjáték partikhoz pedig süssünk Creme VEGA-s finomságokat, például egy nagy tepsi pogácsát!

Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-08-06
0 Kedvelés

Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására

Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!