Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Dátum 2023. február 06.

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Milyen édességeket készítsünk a farsangi mulatságra?

Először is gondoljuk végig, hogy kik lesznek a meghívottak. Gyerekeknek rendezik a jelmezes bulit? Akkor bizony jöhetnek a mókás, például figurális édességek. Sós ropogatnivalóval sem lőhetünk mellé, és az sem árt, ha nem morzsál, maszatol a kiszemelt süti, desszert. Lesz hűtő a helyszínen? Az italoknak biztosan, de jobb, ha a finomságok szobahőmérsékleten tárolhatók, így kínálni is egyszerűbb lesz. Mindez egy felnőtt összejövetelre szintén igaz, de egészítsük ki annyival, hogy némi alkoholos desszert is kerülhet az asztalra. Cikkünkben két képzeletbeli eseményre invitálunk minden sütni szerető konyhatündért, egy hamisítatlan retró farsangi buliba és egy trendi partyba. Lássuk, mi kerüljön azokra a bizonyos svédasztalokra!

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Itt a farsang, áll a „retró” bál

Ki ne emlékezne a gyerekkori farsangi bulikra, az otthon eszkábált jelmezekre vagy a tombolán kisorsolt nyereményekre? Retró mulatság nem létezhet „nagybetűs retró szendvics” és málnaszörp nélkül, de itt még közel sincs vége a felsorolásnak! Édes aprósütemények közül kerülhet a kínálótálra a jó öreg húsdarálón legyártott darálós keksz és barna, sárga, rózsaszín pudingporos keksz, ha pedig már a rózsaszínnél járunk, egy tálca puncsszelet is adja magát farsangra. Ha nem szeretnénk sütni, ragasszunk össze finom pudingos krémmel vajas kekszet, majd pár óra hűtés után szeleteljük fel ferdén. Minimális munkával kapunk látványos desszertet! És a puffasztott rizses csokira ki emlékszik? Sósat szintén készítsünk, jól fog csúszni a (gyerek)pezsgő mellé! A kedvenc pogácsánk alap a retró sós pereccel együtt, és az omlós sajtos rúdból is bátran süthetünk két tepsivel. Leveles tésztából pedig jöhetnek a rolók, legyenek virslisek vagy sajtkrémmel töltöttek.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Partyra fel! Trendi finomságok

Aki rajong a különleges ízű és/vagy külsejű desszertekért, annak a farsang maga a Kánaán! Ilyenkor nyugodtan szabadon engedhetjük a fantáziánkat, tobzódjunk a színekben, formákban, ízekben, készítsünk színes süteményeket vagy díszítsünk mókás gumicukrokkal! Egy divatos desszertasztalra többféle finomság kerül ízlésesen elrendezve. Kitehetünk DIY (azaz „csináld magad”) desszerteket, ezeket mindenki kedve szerint állíthatja össze a kikészített hozzávalókból. Jó ötlet „egyadagos” sütikkel készülni, melyek lehetnek kelt tésztás finomságok, például fonatok, batyuk vagy kevert tésztájú muffinok, mind praktikusak, hiszen szeletelni sem kell, a vendégek könnyedén választhatnak egyet-egyet. Sós rágcsákra is szükség lesz, a házi sajtos kréker szinte kötelező! Kerülhet az asztalra valamilyen megkenhető vagy mártogatható buci, bagett, amelyhez többféle kencét, mártogatót kínálhatunk akár egyszemélyes kis tálkákban. Gondoljuk azt is végig, hogy lesz-e a bulinak olyan pontja, amikor körbekínálható meleg nassolnivaló. Ha igen, szuper választás a mini hot-dog, tökéletes bulifogás!

Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-08-06
0 Kedvelés

Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására

Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!