A sütő is nyaralni megy – sütésmentes desszertcsodák

Dátum 2023. június 22.

A nyári hőségben valahogy nem akaródzik bekapcsolni a sütőt, egy kis édesség viszont jólesne ebéd után. Gond egy szál se, itt az ideje a sütés nélküli finomságoknak!

Ropogós, krémes, kekszes – és sütni sem kell!

A képlet egyszerű: ezúttal felejtsük el a sütőben sütött tésztákat! „Hamis tésztánk” készülhet többek közt finomra darált kekszből, müzliből, olajos magokból, csak keverjük össze olvasztott zsiradékkal, és nyomkodjuk bele egy tetszőleges torta- vagy például őzgerincformába. Az alapra kerülhet krémsajtos, tejberizses, túrós, tejszínes, joghurtos krém, ízesíthetjük vaníliával, kakaóval, fahéjjal, feldobhatjuk mogyorókrémmel, keverhetünk bele friss gyümölcsöket, lekvárt. Ezekben a desszertekben az a közös, hogy a zselatin biztosítja a krém megfelelő állagát. Gondolkozhatunk másféle töltelékekben is, mondjuk vajas-kókuszosban, ez kerül gyerekkorunk egyik kedvencébe, a kekszalagútba, de keksz és vajas krém alkotja a másik retró finomságot, a keksztekercset is. Ha már szóba került a retró, említsük meg a ropogós alap nélküli, csíkos, rezgő csodadesszertet, leánykori nevén a gumisütit, amit természetesen sütni egyáltalán nem kell, csak hűteni. Itt a szünidő, vonjuk be a gyerekeket is a desszertkészítésbe! A különböző golyók (például kókuszgolyó) és további keksz vagy ostya alapú édességek (kekszszalámi, „hideg kutya”, kekszszelet, dominó) ugyanúgy elkészíthetők közösen, mint a tiramisu. Mártogatni, gombócozni, hempergetni minden gyerek szeret!

Szükséges idő Több, mint 60 perc
56 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kanalazós finomságok: pudingok és pohárdesszertek

Belefér egy kis főzés? Már készülhet is a hagyományos puding, de ha főzés nélküli pudingélményre vágyunk, akkor is van megoldás: válasszunk a Gála Krémpudingok vagy az Aranka Krémek közül! Nyáron érdemes a kedvenc gyümölcseinkkel felturbózni a pudingokat: a csokoládé szuper meggyel, a vanília szederrel, barackkal, a fehércsoki málnával, áfonyával. Olajos magokat, kókuszt, babapiskótát, kekszet is rétegezhetünk különböző krémekkel, gyümölcsökkel. Ezek a finomságok könnyen laktózmentessé vagy vegánná varázsolhatók, ha növényi italokat és Creme VEGA-t használunk. Babapiskótával összedobhatunk egy gyors poharas tiramisut, főzhetünk tejberizst, gyümölcsrizst, sőt egy másik klasszikus desszert, a habkönnyű, tejszínes panna cotta elkészítéséhez is csak főznünk „kell” egy keveset, sütni egyáltalán nem.

Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hűsítő édességek a fagyasztóból

Házi fagyi, sorbet, jégkrém- és parfétorta, melyik a család kedvence? Mindegyik? Akkor teremtsünk helyet a mélyhűtőben, és pakoljuk tele a nyár elengedhetetlen kellékeivel! Jeles alkalomra választhatunk parfétortát, az alapja lehet ostyalap vagy keksz, a krémes réteg pedig készülhet a feljebb már említett főzés nélküli desszertkrémekből. A sorbet – vagy granita, jégkása – a laktózérzékenyek számára is remek hűsítő, hiszen vízzel készül. Gyümölcsökkel, mentával, citromfűvel vagy akár alkohollal kombinálható, és garantáltan felfrissít egy kánikulai napon! Végül, de nem utolsósorban nézzünk körül a főzött fagylaltok világában is! Ezeket a fagyikat általában tej és tejszín keverékéből főzzük (de vegán hozzávalókból is állhatnak), ízesítésüknek csak a fantáziánk szabhat határt. A vaníliával és a csokival nem lehet mellélőni, ahogy a régi idők egyik legnépszerűbb ízével, a punccsal sem. Készülhet gyümölcsös, de még az előző pontokban tárgyalt tejberizsből is mennyei fagylalt lehet. Az sem okozhat akadályt, ha nincsen otthon fagylaltgépünk! Igaz, hogy időnként át kell keverünk a fagyasztóban pihenő masszát, de ennyi plusz munka belefér a csodásan krémes fagyiért!

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-19
3 Kedvelés

Így készíts kekszalapot sütés nélküli desszertekhez

Egész évben szeretjük, nyáron pedig egyenesen rajongunk azokért az édességekért, amelyekhez nem kell bekapcsolni a sütőt. Hagyományos tészta helyett jöhet a kekszalap!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-19
0 Kedvelés

Édesen vagy sósan sütöd a rétest?

Mi nem tudunk dönteni, hiszen mindkettő annyi lehetőséget rejt magában! Cikkünkben klasszikus réteseket és különlegességeket is mutatunk, így kedvedre bővítheted a repertoárod.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-07
2 Kedvelés

Nyári gyerekzsúrt szervezel? Ki ne hagyd ezeket a finomságokat!

Itt a szünidő, szervezzünk zsúrt, kerti partit a gyerekeknek! Mutatjuk a legkisebbek és a kicsit nagyobbak kedvenceit mókás sütiktől kezdve a sós rágcsákig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!