A sütő is nyaralni megy – sütésmentes desszertcsodák

Dátum 2023. június 22.

A nyári hőségben valahogy nem akaródzik bekapcsolni a sütőt, egy kis édesség viszont jólesne ebéd után. Gond egy szál se, itt az ideje a sütés nélküli finomságoknak!

Ropogós, krémes, kekszes – és sütni sem kell!

A képlet egyszerű: ezúttal felejtsük el a sütőben sütött tésztákat! „Hamis tésztánk” készülhet többek közt finomra darált kekszből, müzliből, olajos magokból, csak keverjük össze olvasztott zsiradékkal, és nyomkodjuk bele egy tetszőleges torta- vagy például őzgerincformába. Az alapra kerülhet krémsajtos, tejberizses, túrós, tejszínes, joghurtos krém, ízesíthetjük vaníliával, kakaóval, fahéjjal, feldobhatjuk mogyorókrémmel, keverhetünk bele friss gyümölcsöket, lekvárt. Ezekben a desszertekben az a közös, hogy a zselatin biztosítja a krém megfelelő állagát. Gondolkozhatunk másféle töltelékekben is, mondjuk vajas-kókuszosban, ez kerül gyerekkorunk egyik kedvencébe, a kekszalagútba, de keksz és vajas krém alkotja a másik retró finomságot, a keksztekercset is. Ha már szóba került a retró, említsük meg a ropogós alap nélküli, csíkos, rezgő csodadesszertet, leánykori nevén a gumisütit, amit természetesen sütni egyáltalán nem kell, csak hűteni. Itt a szünidő, vonjuk be a gyerekeket is a desszertkészítésbe! A különböző golyók (például kókuszgolyó) és további keksz vagy ostya alapú édességek (kekszszalámi, „hideg kutya”, kekszszelet, dominó) ugyanúgy elkészíthetők közösen, mint a tiramisu. Mártogatni, gombócozni, hempergetni minden gyerek szeret!

Szükséges idő Több, mint 60 perc
58 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kanalazós finomságok: pudingok és pohárdesszertek

Belefér egy kis főzés? Már készülhet is a hagyományos puding, de ha főzés nélküli pudingélményre vágyunk, akkor is van megoldás: válasszunk a Gála Krémpudingok vagy az Aranka Krémek közül! Nyáron érdemes a kedvenc gyümölcseinkkel felturbózni a pudingokat: a csokoládé szuper meggyel, a vanília szederrel, barackkal, a fehércsoki málnával, áfonyával. Olajos magokat, kókuszt, babapiskótát, kekszet is rétegezhetünk különböző krémekkel, gyümölcsökkel. Ezek a finomságok könnyen laktózmentessé vagy vegánná varázsolhatók, ha növényi italokat és Creme VEGA-t használunk. Babapiskótával összedobhatunk egy gyors poharas tiramisut, főzhetünk tejberizst, gyümölcsrizst, sőt egy másik klasszikus desszert, a habkönnyű, tejszínes panna cotta elkészítéséhez is csak főznünk „kell” egy keveset, sütni egyáltalán nem.

Szükséges idő 20-40 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hűsítő édességek a fagyasztóból

Házi fagyi, sorbet, jégkrém- és parfétorta, melyik a család kedvence? Mindegyik? Akkor teremtsünk helyet a mélyhűtőben, és pakoljuk tele a nyár elengedhetetlen kellékeivel! Jeles alkalomra választhatunk parfétortát, az alapja lehet ostyalap vagy keksz, a krémes réteg pedig készülhet a feljebb már említett főzés nélküli desszertkrémekből. A sorbet – vagy granita, jégkása – a laktózérzékenyek számára is remek hűsítő, hiszen vízzel készül. Gyümölcsökkel, mentával, citromfűvel vagy akár alkohollal kombinálható, és garantáltan felfrissít egy kánikulai napon! Végül, de nem utolsósorban nézzünk körül a főzött fagylaltok világában is! Ezeket a fagyikat általában tej és tejszín keverékéből főzzük (de vegán hozzávalókból is állhatnak), ízesítésüknek csak a fantáziánk szabhat határt. A vaníliával és a csokival nem lehet mellélőni, ahogy a régi idők egyik legnépszerűbb ízével, a punccsal sem. Készülhet gyümölcsös, de még az előző pontokban tárgyalt tejberizsből is mennyei fagylalt lehet. Az sem okozhat akadályt, ha nincsen otthon fagylaltgépünk! Igaz, hogy időnként át kell keverünk a fagyasztóban pihenő masszát, de ennyi plusz munka belefér a csodásan krémes fagyiért!

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-12-13
1 Kedvelés

Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák

Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!